søndag 6. november 2011

Hjertefred


For sjette året på rad inviterer kunstner Björg Thorhallsdottir til Hjertefred. Igjen vil hun feire dem vi har mistet og hylle de gode minnene etter dem.  "Å huske på døden gir livsbegjær"
Idéen om å feire de døde ble til da Björg mistet sin egen mann for seks år siden. Hun ønsket å lage en spesiell markering slik at hennes sønn Thorhallur skulle kunne minnes sin far. “Det er viktig å stoppe opp og minnes de døde. Det er med på å sette ens eget liv i perspektiv,” sier Björg Thorhallsdottir. 

Over er et lite utdrag fra facebook-siden til Hjertefred, som en liten forklaring på hva dette arrangementet er. Jeg har i dag, sammen med to andre fra klassen, tatt bilder for Hjertefred under hele kvelden. Det var utrolig fint, mye lys, elven, sang og alle menneskene som møtte opp.


Utrolig mange møtte opp. Hjertefred har bare vokst på de årene siden det førs ble startet, og i dag var det flere byer rundt om i landet som hadde slike samlinger.


Vi var nede ved elven, med lys og fakler, og uendelig med ballonger.


Bildet over liker jeg veldig godt, det minner meg litt om hva Marius Homlsen sa i sitt innslag i dag. Han  mistet sin kone for noen år siden, og han fortalte om hvordan resten av verden går videre, mens de som sørger stopper opp. Marius er i dag alenepappa til lille Maria, og det er han som har skrevet boken Maria og pappa. Jeg skal helt klart lese boken, og forbereder meg på å felle ikke så få tårer.

Det ble også satt av tid til ofrene fra 22 juli, og det ble markert med Til Ungdommen. Det var rart å bli tatt tilbake til sensommeren sånn plutselig. Vi har gått videre og ting er tilbake til normalen for de fleste.  Men det har vært en fin dag, en en fin måte å huske de døde, som fortsatt lever i hjertene våre...

1 kommentar:

  1. Ser ut som du har hatt en innholdsrik dag, litt utenom det vanlige ! Fine bilder og tekst......Klem mamma !

    SvarSlett