tirsdag 30. august 2011

Første skoledag


Jeg vet, jeg vet.. veldig feil innlegg å ikke bruke eget bilde. Men har ikke hatt tid!

I dag var det som å være 6 år igjen... Neida, ikke så ille. Jeg har hatt min første dag på Bilder Nordic School of Photography. Jeg blir alltid så nervøs når det er nye ting i form av skole eller jobb. Å finne fram i Bangkok er ikke noe problem i motsetning. Men det gikk veldig bra i dag altså. Mye nytt, nye mennesker, nye systemer, nye ting å lære. Mer papirer og signaturer. Er det noe jeg hater, så er det formaliteter. Men jeg tror det blir en veldig spennende og hektisk høst. Mange forskjellige forelesere, og fag som jeg faktisk gleder meg til. Jeg tror aldri jeg faktisk har gledet meg sånn til noen fag før. Jeg har aldri åpnet skolebøkene før jeg må. Helt til nå. Men det kan vel ikke være annet enn bra, et godt tegn på at noe av det jeg gjør er rett. Det er masse jeg gleder meg til å lære; komposisjon, lyssetting, photoshop, kamerabruk og mye mer! Vi skal ha fadderhelg denne helgen, så det blir nok veldig gøy! Ingen bedre måte å bli kjent med folk på.

Det er deilig å ha noe bestem å gjøre.. Hadde 4 dager forrige uke hvor jeg ikke hadde noe planer, untatt møte venner og litt sånt. Jeg gikk jo nesten på veggen, og det resulterte i en tur til Afrika i mars. Jaja, verre ting kunne vel skjedd...

- Kaja

mandag 29. august 2011

This time for Africa!

Er det noe jeg har drømt om hele livet, så er det å klappe og kose med løver.  Jeg vet de er ville, så jeg er også full av respekt for disse dyrene. Men å møte løver på virkelig, ikke bare fra andre siden av et bur, er noe jeg alltid har hatt lyst til. Vel, det har seg sånn at jeg det siste året har drevet med en ting: å gjøre drømmet til virkelighet. Så i mars setter jeg meg på et fly til Zimbabwe sammen med min kjære Mina. Og hva skal vi der? Gjøre drømmer til virkelighet...




Vi skal være med på et program som kalles Lion Breeding Prosjekt som samarbeider med x-plore. Her vokser løver opp og gjøres klare for å slippes ut i det fri når de er store nok, en måte å bygge opp løvebestanden i Afrika. Vi skal være frivillige, så vi må jobbe, men kommer da også veldig nært innpå dyrene. Vi må gå tur med løvene flere ganger om dagen, fore de og leke med de minste. Det finnes også elefanter og hester der, som må tas vare på og med ut på tur. Vi kommer også til å se en del ville dyr når vi er ute på tur med løvene. Så er det selvfølgelig andre ting, vasking, rydding og slikt som må gjøres. Vi er like veld Victria Falls, så vi må nok ta en tur dit også. Uansett, du kan lese mer om programmet på x-plore sine sider. Men en ting er klart, bilder skal det blir for både meg og Mina knipser så mye og ofte vi kan!

Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til dette. Ut å reise igjen, ikke minst. Og til Afrika da, herregud, det er jo virkelig den store drømmen! Og sammen med Mina, så er jeg 100% sikker på at kjedelig, det blir det ikke! Så mars kommer med nye eventyr.

Men først så er det mye annet som skjer. I morgen er første skoledag... Jeg gleder meg, men litt nervøs, det er det lov å være.

- Kaja

søndag 28. august 2011

Matvrak!



Etter et par dager på komiprisen, har jeg tatt turen hjem fordi lillebror fyller år i dag! 15 år! Så da har vi fyrt opp bakerovnen til mor, og her ble det pizza og brød. Ahh, skulle ønske magen min ikke hadde bunn, så sykt godt det er! Da blir det kveldsmat med nybakt brød, det er helt klart. Matvrak!


Bakemester mamma! Og lille Sigrid og Siri under.


- Kaja

torsdag 25. august 2011

Blomsten og bien


Slapp av, ingen "blomsten og bien"-forklaring fra meg... Jeg har bare vært i parken og tatt et bilde av en virkelig blomst og en virkelig bie. Liker fargene, de bare roper sommer!

- Kaja

onsdag 24. august 2011

Move - Learn - Eat !

Jeg er i ekstremt drømme humør for tiden! Jeg vil reise! Og da blir det jo alltid sånn at man blir sittende å sjekke rundt på nette etter forskjellige ting, og det var da jeg kom over disse tre filmene. Så urolig kult! Kribler helt ut i lilletåa på venstre fot bare av å se på de!




Det er så kult! Jeg vil, vil, vil reise! Godt at jeg har et par planer på gang ... !

- Kaja

tirsdag 23. august 2011

Håp ...


I dag har jeg vandret rundt i en park rett ved der jeg bor i Oslo, og jeg fikk øye på denne vannliljen. Lyset falt så fint og det var bare denne ene liljen. Det var som det ene håpet som overlever alle sorger, tap og ulykker. En påminnelse om at det fortsatt finnes håp, og at ikke alt i livet bare er grusomheter...

Menneskets sterkeste egenskap er evig å håpe.

- Kaja

mandag 22. august 2011

Kos !

 Etter et par dager på jobb i Haugesund, en flytur og en søndag med ingenting, er jeg tilbake i Oslo. Koser meg i finværet med fri og alt! Vel, plutselig blei det en tur til St. Hanshaugen og deLillos gitt... Kos i Oslo by <3




 - Kaja

torsdag 18. august 2011

Tigerstaden!

Jeg har kommet meg til Oslo! Dro med meg flyttelass + mor og far innover i går, så da var jeg på plass fort som fy. Jeg deler leilighet med tre gutter, spennede nok bare det. Men det skal nok gå bra! Hele grunnen til at jeg er her, er fordi jeg skal studere på Nordic School of Photography et halvt år, noe jeg nå begynner å glede meg veldig til.  Men jeg starter ikke på litt over en uke enda, så mer enn nok tid til å suse rundt!



Noen nordmenn var født med ski på bena... Jeg liker å tro at jeg hadde høye heler. Mange par har blitt med inn, men slapp av; det er plass til flere. Etter at jeg fikk kasta ut mamma og pappa i går, så fikk jeg innreda litt selv. For å si det sånn, man tar det man har... Jeg liker meg her! Det har blitt litt vandring rundt for å bli kjent, men jeg klarte også å komme meg ut å ta en "velkommen-til-Oslo-øl" i går med noen venner! Det må jo til. Det er deilig å ha kommet på plass!

...men ikke før har jeg kommet på plass, så fyker jeg videre. I morgen flyr jeg til Haugesund for å jobbe på Amanda, og det er alltid moro. Så nå må det pakkes, tidlig opp for å komme meg til Gardemoen i morgen...!

- Kaja

mandag 15. august 2011

Kjærlighet!

Kjærligheten er det eneste som vokser når vi ødsler med den.


Mamma og pappa har vært gift i 24 år i dag! Gratulerer! Pappa hadde kjøpt roser og smykke, så jeg tror mamma ble ganske så fornøyd. Nok en gang: Gratulerer! Som storesøster sa: "Er det rart jeg er stolt av foreldrene mine?" Nei, det er ikke det .. <3

- Kaja

lørdag 13. august 2011

Strikkhopp!

Keijei og Mini på nye eventyr! Etter Alan Jackson konsert i går, satte vi oss i bilen i dag tidlig litt mer slitne enn vanlig. Vi har tatt turen hele veien til Rjukan for å hoppe i strikk! Hoho, morro, det er bare fornavnet!



Jeg var førstemann ut. Herregud, den følelsen du får når du står på toppen der, og lener deg ut... and the point of no return.. Følelsen av bare å falle inn i intet, det suget i magen! Mini unnslapp et lite hyl, men ellers gjorde hun et veldig bra første hopp. Av en eller annen grunn så startet hun hele hoppet med bena først på en måte, men det retta seg fort.. Jeg må jo si da, som den erfarne hopperen jeg er  (kremt), at dette var helt sykt! I motsetning til Nevis, så var strikken mye strammere og man fikk mer sprett. Det var ikke like høy, noe jeg merka, og merka også at kløften var smal, noe mange påpeker.. Nei, fin lørdag, uten tvil! Det ble iallfall to stk happy jenter!




Null problem...! Neste gang blir det baklengs!



Så dette har vært en aldri så liten roadtrip. Stoppa litt her, og stoppa litt der, spiste mat og is. Keijei og Mini på nye eventyr! Nå er det klart for reker og vin, må roe nerva etter dette!

- Kaja

fredag 12. august 2011

Gave!

Herregud, se hva jeg har fått da! Er det ikke bare det søteste du har sett!? Jeg elsker det, og det har jeg gitt veldig uttrykk for også, dag inn og dag ut på Bohus. Så der sto jo pakka da, da jeg hadde min siste vakt der i går. Jeg har jo jobba der kun litt over 2 mnd, så jeg får ta det som et godt tegn når jeg får gave da. Eller kanskje de bare var takknemlige for at jeg forsvant .. ? Uansett, tusen takk, jeg elsker det!



Nå er jeg jo da ferdig på Bohus, ferdig på Meny for denne gang. Til onsdag fyker jeg med flyttelass inn til Oslo. Ahh, dette er helt nytt, det er ikke som å reise, jeg skal bo et sted som ikke er hjemme med mamma. Men jeg gleder meg. Sommerfugler er det selvfølgelig, men det får jeg jo alltid for sånne ting. Det er bare sundt det! ville mamma sagt. Jeg gleder meg veldig, jeg må si det. Men først skal jeg ha en heidundrans helg her hjemme med min Mini! Bare vent til lørdag, herregud jeg gleder meg! Og nei, det er ikke bare en tur på by'n!

- Kaja

onsdag 10. august 2011

Dreams



All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them
                                       
                                                                                 Walter Elias Disney


- Kaja    

tirsdag 9. august 2011

Sjarmtroll



Husker du hvor deilig det var når du ikke måtte tenke på noe, det var alltid noen som gjorde det for deg. Du kunne bare løpe rundt og finne nye eventyr, og eventyr var bak hver sving. Ahh, det var fint å være barn... Men man er ikke barn for alltid. Selv om det kanskje hadde vært enklest, så er det ingen som kan si at det ikke er spennende eventyr i vente for de som er litt større enn 2 1/2 år. Det er mye som skjer fremover, og det er spennende!

- Kaja

tirsdag 2. august 2011

En liten gåtur ...


Jeg tok med meg Solan på en liten tur med kamera i dag. Blomster er noe av det første jeg begynte å ta bilder av, og jeg blir av en eller annen grunn aldri lei.


Solan slappet av litt på veien. Han fant også en liten "venn"... 


Liker det gamle båter på stille vann. Det er noe mystisk med det, en blanding av dårlige skrekkfilmer, romantiske sommernetter og glade barneminner...


Norsk idyll. Jeg er nok ikke den eneste som er litt ekstra patriot for tiden...


Så og si alt er vakkert når man går nærmere. Disse blomstene fant jeg i hagen til mamma, de minner meg egentlig litt om sommerfugler...

Endelig har vi varme sommerkvelder og sol. Det nytes!

- Kaja

Stemning


I helgen var jeg å tok bilder for et vennepar av mamma og pappa, da de begge ble 50 år + at de har vært gift i 25 år! Gratulerer til Tone og Staffan! Moro var det, masse folk og god stemning. Mange bilder ble det også, av alle de som holdt tale eller sang, men mest av alt ble det latter. Gøy var det! Liker stemningen  i bildet over, og siden jeg kjørte halve selskapet hjem den kvelde, ble det vann... Bildet av Håkan under er en favoritt, elsker hvordan lyset faller, og de varme fargene. Gitar er aldri feil på fest!


- Kaja